Volfram Koppar legering

Vad är Volfram kopparlegering?

Volfram Koppar legering (kopparvolframlegeringar , CUW eller WCU) är en pseudo-legering av koppar och volfram. Som koppar och volfram är inte ömsesidigt lösliga, är materialet sammansatt av distinkta partiklar av en metall dispergerad i en matris av den andra. Legeringen kombinerar egenskaperna hos båda metallerna, vilket resulterar i ett material som är värmebeständiga , ablation-resistenta, hög termisk och elektrisk ledningsförmåga, och lätt att bearbeta. Delar är gjorda av WCU legeringen genom att trycka på volframpartiklar till en önskad form, sintring av den kompakterade delen, sedan infiltrera med smält koppar. Lakan, stavar och barer i legeringen finns också.

Huvud komposit och egenskaper

Typ  Densitet (g/cm3)  Ledningsförmåga HB (MPa)  Storlek (mm) 
WCu50 11.9~12.3 ≥55 %IACS 1130~1180 stav: Ø1~50 
Längd<300 
Sheet: 
Width<190 
Längd<300 
Special type:
Width<190 
Längd<300
WCu40 12.8~13.0 ≥47 %IACS ≥1375
WCu30 13.8~14.4 ≥42 %IACS ≥1720
WCu20 15.2~15.6 ≥34 %IACS ≥2160
WCu10 16.8~17.2 ≥27 %IACS ≥2550
WCu7 17.3~17.8 ≥26 %IACS ≥2900


volfram koppardelar bild

 

 

 

 

 

 

 

Volfram koppardelar som tillhandahålls av oss är alla dessa egenskaper. De elektriska och termiska egenskaperna hos legeringen variera med olika proportioner. Koppar ökar värmeledningsförmågan , som spelar en stor roll när de används i effektbrytare . Elektrisk resistivitet med en ökning av den procentuella andelen av volfram föreligger i legeringen, som sträcker sig från 3,16 till 55% volfram till 6,1 när legeringen innehåller 90% volfram. En ökning av volfram leder till en ökning av draghållfasthet upp till dess att legeringen når 80% volfram och 20% koppar med en brottgräns på 663 MPa. Efter att denna blandning av koppar och volfram, börjar den ultimata draghållfastheten då att minska ganska snabbt.

Manufacturing Behandla

En del av det blandade pulvret sintringsprocessen koppar infiltration metod har i allmänhet följande två: Cu pulver och 0,5% till 2,5% tillsatser (typiskt nickelpulver) - formpressning - sintring - koppar infiltration.                 Processen är enkel; denna metod är lämplig för tillverkning av Cu> 20% volfram-kopparkomposit. Olika metoder för produktion av volfram koppar material, koppar fördelning längs volframkorngränser, är volfram skelett styrka inte lika bra som med hög temperatur sintringsmetoden, eftersom denna metod för att begära för mycket av råvaror, ingredienser, eller produkten kommer att innehålla fler föroreningar och gaser. BW pulver - + 2,5% Cu pulver + statisk syra - sattes till lämplig smälta kompositbindemedlet (innehållande 35% polypropen, 60% paraffinvax, 5% satirisk syra) - kylnings granulering injektionsform - avlägsnande av bindemedel - heptaner - 3C % / min uppvärmning till 500C, 10C / min uppvärmning till 900 ° C - överförs till hög temperatur sintringsugn kylning - uppvärmning 10C / min till 1030C - till 10C / min upphettas till 1200-16200C Smält urlakning - kyldes till rumstemperatur. Tillverkningsprocessen för volframkopparplåtar                är i enlighet med dessa steg, som äger egenskaper av volfram och koppar.

tillämpningar

Kopparvolframlegering används i en produkt eller del kräver hög värmebeständighet , låg värmeutvidgning och hög elektrisk eller termisk ledningsförmåga. Volfram koppar används för att tillverka motorer och elektriska apparater. Den används också inom områdena luftfart och rymdfärder . Elektroder, eldfasta delar, kylare, raketdelar och elektriska kontakter är tillverkade av koppar volframlegering . Legeringen är också gjord i plåt, rör och plattmetall. Koppar volfram legering används för att knyta kontakter för både höga och mellanspännings elektriska apparater, och för hög hastighet enheter stål och switchar.
WCu stavarna picture
WCu stavar har använts i stor utsträckning i Spark Erosion och elektrisk urladdningsbearbetning (EDM) process. I allmänhet är denna process som används med grafit, men volfram har en hög smältpunkt . Detta tillåter CUW elektroder för att ha en längre livslängd än de grafitelektroder . Detta är avgörande när elektroderna har behandlats med komplexa bearbetning. Eftersom elektroderna är känsliga för slitage elektrod ger mer geometrisk noggrannhet än de andra elektroderna . Dessa egenskaper också låta stavarna och rören tillverkas för gnistbearbetning vara mindre i diameter och längre i längd eftersom materialet är mindre sannolikt att chip och varp.

Vi är specialiserade på tillverkning och erbjuda volfram relaterade produkter för mer än 20 år, och kan ge WCU legering som bälgar:

Copper Tungsten Alloy Electrode

Volfram kopparelektrod bild

Vår koppar volfram legering elektrod är lämplig för EDM bearbetning av dessa material.
Fördelar: lågt slitage, hög kontur skärpa, god skärbarhet.
Volfram kopparelektrod är en bra användning av högrent volframpulver och höga renhetsegenskaperna hos plasticiteten hos kopparpulver .
Volframkopparelektroder kan delas in i EDM-elektrod, högspänningselektrod tömningsrör och elektroniska förpackningsmaterial.

Kopparvolframlegeringar bar

copper tungsten alloy bar picture

Specifikation: Tjocklek > 1 mm, bredd < 200mm; Längd<300mm;
På grund av den höga elektriska ledningsförmåga och låg förbrukning, är kopparvolframlegering bar ofta används för att göra elnätet sideroad , bly, support, elektrod för gasurladdningslampan.
Koppar volfram legering bar består av volfram och koppar, som äger utmärkta prestationer av volfram och koppar, såsom god värmebeständigt , avlägsna starkt, hög intensitet, utmärkt termisk och elektrisk ledningsförmåga.

Copper Tungsten Alloy Heat Sink

volfram kopparlegering kylfläns bild

Koppar volfram legering används allmänt som kylare om med radiator för bil, kyl- och luftkonditioneringssystem på grund av sin låga värmeutvidgning , värmebeständigt , abiadera beständiga, utmärkt termisk och elektrisk ledningsförmåga.
Koppar volfram legering kylflänsar galvaniskt pläterade med Ni eller Niau eller strömlös Ni pläterade Halvfabrikat: upp till 100x100mm med en tjocklek på 0,5 till 50 mm. Volfram koppar kylfläns med fördelarna med hög värmeledningsförmåga , utmärkt hermetisk tillslutning och utmärkt planhet.

Koppar volfram elektriska kontakter

volfram koppar elektriska kontakter bild

Elektriska kontakter är utsatta för extrema mekaniska och termiska påkänningar under drift. För delar av en sekund, temperaturen stiga till flera tusen grader som ett resultat av den Ijusbågsbildning.
Våra legeringsmaterial koppar volfram används på grund av sina unika fysikaliska egenskaper.
   Koppar volfram legering elektriska kontakter har god motståndskraft mot båge erosion, mekaniskt slitage, kontaktsvetsning och god ledningsförmåga.
Koppar volfram legering elektriska kontakter används allmänt som kontakt tips och kontaktelektrod.

Alla feendback eller förfrågan av volfram kopparlegering produkter är du välkommen att kontakta oss:
Email: sales@chinatungsten.com
Tel.: +86 592 512 9696 ; +86 592 512 9595
Fax.: +86 592 512 9797

More Info:  Volfram koppar    Volfram Koppar legering