wolfraam koperlegering

Wat is wolfraam Koperlegering?

wolfraam koperlegering (koperen wolfram legering, CuW of WCu) is een pseudo-legering van koper en wolfraam. Aangezien koper en wolfraam niet wederzijds oplosbaar zijn, bestaat het materiaal uit afzonderlijke deeltjes van één metaal gedispergeerd in een matrix van de andere. De legering combineert de eigenschappen van beide metalen, wat resulteert in een materiaal dat hittebestendig, ablatiebestendig, hoog thermisch en elektrisch geleidbaar is, en makkelijk te machine is. Delen worden gemaakt van de WCu-legering door de wolfraamdeeltjes in een gewenste vorm te drukken, het gecomprimeerde deel te sinteren en vervolgens met gesmolten koper te infiltreren. Platen, staven en staven van de legering zijn ook beschikbaar.

Hoofdcompositie en eigenschappen

Type  Dichtheid (g/cm3)  geleidingsvermogen HB (MPa)  Size (mm) 
WCu50 11.9~12.3 ≥55 %IACS 1130~1180 Rod: Ø1~50 
Lengte<300 
Vel: 
Breedte<190 
Lengte<300 
speciale uitvoering:
Breedte<190 
Lengte<300
WCu40 12.8~13.0 ≥47 %IACS ≥1375
WCu30 13.8~14.4 ≥42 %IACS ≥1720
WCu20 15.2~15.6 ≥34 %IACS ≥2160
WCu10 16.8~17.2 ≥27 %IACS ≥2550
WCu7 17.3~17.8 ≥26 %IACS ≥2900


wolfraam koper delen picture

 

 

 

 

 

 

 

wolfraam koper delen die door ons zijn verstrekt zijn allemaal met deze eigenschappen. De elektrische en thermische eigenschappen van de legering variëren met verschillende verhoudingen. Koper verhoogt de warmtegeleiding, die een grote rol speelt bij gebruik in stroomafbrekers. Elektrische resistiviteit met een toename van het percentage wolfraam aanwezig in de legering, variërend van 3,16 tot 55% wolfraam tot 6,1 wanneer de legering 90% wolfraam bevat. Een toename van wolfraam leidt tot een toename van de uiteindelijke treksterkte tot de legering 80% wolfraam en 20% koper bereikt met een ultieme treksterkte van 663 MPa. Na deze mix van koper en wolfraam begint de ultieme treksterkte vrij snel te dalen.

Productieproces

Een deel van het gemengd poeder sinter proces koper infiltratie methode heeft in het algemeen de volgende twee: Cu poeder en 0,5% tot 2,5% additieven (typisch nikkelpoeder) - persgieten - sinteren - koperinfiltratie. Het proces is eenvoudig; deze methode is geschikt voor het vervaardigen van Cu> 20% wolfraam-koper composiet. Verschillende methoden voor de productie van wolfraam koperen materialen, koperen verdeling langs de wolfraam graan grenzen, de wolfraam skelet sterkte is niet zo goed als de hoge temperatuur sintering methode, zoals deze methode om te veel van de grondstoffen, ingrediënten of het product te vragen zullen meer onzuiverheden en gassen bevatten. BW poeder - + 2,5% Cu poeder + statisch zuur - werd toegevoegd aan het desbetreffende smeltcomposiet kleefmiddel (bevattende 35% polypropyleen, 60% paraffinewas, 5% satirinezuur) - de koeling granulatie injectie vorm - Binder verwijdering - Heptanen - 3C % / min verwarming tot 500C, 10C / min verwarming tot 900C - overgebracht naar de hoge temperatuur sinteroven koeling verwarming 10C / min tot 1030C - tot 10C / min verwarmd tot 1200-16200C Smelt leaching - gekoeld tot kamertemperatuur. Het productieproces van wolfraam koperen plaat zijn volgens deze stappen, die eigenschappen van wolfraam en koper bezit.

toepassingen

Koperwolfraamlegering wordt gebruikt in een product of onderdeel vereist hoge hittebestendigheid, lage thermische uitzetting en hoge elektrische of thermische geleidbaarheid. Tungsten koper wordt gebruikt voor het vervaardigen van motoren en elektrische apparaten. Het wordt ook gebruikt op het gebied van luchtvaart en ruimtevaart. Elektroden, vuurvaste onderdelen, hitteputten, raketdelen en elektrische contacten zijn allemaal gemaakt van koperwolfraamlegering. De legering is ook gemaakt in plaatmetaal, buis en plaatmetaal. Koperwolfraamlegering wordt gebruikt om contacten te maken voor zowel hoge en middelgrote elektrische apparaten als voor hogesnelheidsstalen apparaten en schakelaars.
WCu staven picture
WCu-staven zijn veel gebruikt in het proces Spark Erosion and Electrical Discharge Machining (EDM). In het algemeen wordt dit proces gebruikt met grafiet, maar wolfraam heeft een hoog smeltpunt. Hiermee kunnen de CuW-elektroden langer levensduur hebben dan de grafietelektroden. Dit is cruciaal wanneer de elektroden met complexe bewerking zijn verwerkt. Aangezien de elektroden gevoelig zijn voor slijtage, bieden de elektroden meer geometrische nauwkeurigheid dan de andere elektroden. Deze eigenschappen laten ook de staven en buizen vervaardigd voor vonk erosie kleiner in diameter en langer in lengte, omdat het materiaal minder kans op chip en warp heeft.

Wij zijn gespecialiseerd in de productie en het aanbieden van wolfraam gerelateerde producten voor meer dan 20 jaar, en kunnen WCU-legering als balg bieden:

Koper wolfraam legering elektrode

wolfraam koper elektrode picture

Onze koperwolfstrooklegeringselektrode is geschikt voor EDM-bewerking van die materialen.
Voordelen: geringe slijtage, hoge contour scherpte, goede bewerkbaarheid.

wolfraam koper elektrode is een goed gebruik van hoogwaardig wolfraam metaal poeder en hoge zuiverheid eigenschappen van de plasticiteit van koper poeder.
wolfraam koper elektroden kunnen worden verdeeld in EDM elektrode, hoogspanning elektrode afvoer buis en elektronische verpakkingsmateriaal.

koper wolfraam legering bar

koper wolfraam legering bar picture

Specificatie: Dikte> 1 mm; Breedte <200 mm, de lengte <300 mm;
Vanwege de hoge eletrische geleidbaarheid en het lage verbruik, worden de wolkenkrabbers van de koperwolfraam in grote mate gebruikt om rasterpanel, lood, steun, elektrode voor de gasontladingslamp te maken.
De koperwolfraam legeringsbalk is samengesteld uit wolfraam en koper, die de uitstekende prestaties van wolfraam en koper bezit, zoals goede hittebestendige, ablate-resistente, hoge intensiteit, uitstekende thermische en elektrische geleidbaarheid.

Koper wolfraam legering koellichaam

wolfraam koper legering koellichaam picture

De wolfraamlegering van koper wordt in grote mate gebruikt als hittebakken met radiator voor auto-, koel- en airconditioningsystemen door zijn lage thermische expansie, hittebestendige, ablate-resistente, uitstekende thermische en elektrische geleidbaarheid.
Koper wolfraam legering warmte zinken galvanisch verzinkt met Ni of NiAu of electroless Ni plated Semi-finished producten: tot 100x100mm met een dikte van 0,5 tot 50mm. Tungsten koper warmteafvoer met voordelen van hoge thermische geleidbaarheid, uitstekende hermetische eigenschappen en uitstekende vlakheid.

Koperwolfraam Elektrische Contacten

wolfraam koper elektrische contacten picture

Elektrische contacten worden tijdens de werking aan extreme mechanische en thermische spanning blootgesteld. Bij fracties van een seconde stijgen de temperaturen tot enkele duizend graden als gevolg van de buiging.
Onze materialen van koperwolfraamlegering worden gebruikt door hun unieke fysieke eigenschappen.
Koper wolfraam legering elektrische contacten hebben goede weerstand tegen boog erosie, mechanische slijtage, contact lassen en goede geleidbaarheid.
Koper wolfraam legering elektrische contacten worden veel gebruikt als contact tips en contact elektrode.

Om het even welke feedback of het onderzoek van wolfraam koperlegeringsproducten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen:
Email: sales@chinatungsten.com
Tel.: +86 592 512 9696 ; +86 592 512 9595
Fax.: +86 592 512 9797

Meer informatie:  wolfraam koper   wolfraam koperlegering